Verwacht verrassend! – Materne & Schmitt proeverij

Ontdek de Sublieme Rieslings van Materne & Schmitt: Een Wijnproeverij om Nooit te Vergeten

Bij Wildeman Wijnen herinneren we ons nog levendig de dag dat de eerste proefflessen van Materne & Schmitt onze deur binnenkwamen. Aanbevolen door de gerespecteerde Michael Fiebrich, bekend om zijn voortreffelijke Spätburgunders uit de Ahr, waren onze verwachtingen hooggespannen. Michael beweerde dat dit domein, gelegen in het hart van de Moezel-regio, enkele van de meest fantastische Rieslings produceerde. Zijn aanbeveling zou snel een van onze meest gewaardeerde ontdekkingen worden.

De Eerste Ontmoeting: Een Proeverij die Indruk Maakt

Geen moment ging verloren na de aankomst van de wijnen. Samen met een groep vrienden en wijnkenners, namen we de tijd om deze Rieslings uitvoerig te proeven. De wijnen van Materne & Schmitt maakten een onuitwisbare indruk met hun overweldigende kwaliteit, strakke structuur, en zuivere smaakprofielen. Deze Rieslings deden ons denken aan de prestigieuze creaties van Heymann Löwenstein, wat geen verrassing was gezien de achtergrond van Rebecca Materne en Janina Schmitt als keldermeesters bij dit beroemde wijnhuis.

Twijfel en Bevestiging

Ondanks de onmiskenbare kwaliteit van de wijnen, bleef de aankoopbereidheid van de consument enigszins achter. Het leek erop dat er nog niet genoeg bekendheid of waardering was voor hun wijnen, wat ons soms deed twijfelen aan onze eigen beoordeling. Echter, elke geopende fles werd met lof ontvangen, zelfs in de directe competitie met grote namen als Clemens Busch, Geltz-Zilliken, Löwenstein of Wittmann.

Een Beslissende Proeverij in Wijnwinkel Juste

Om alle twijfels weg te nemen, besloten we een uitgebreide proeverij te organiseren in onze wijnwinkel Juste in Middelburg. We kozen voor een intieme setting om iedereen de kans te geven hun mening vrijelijk te delen. De proeverij begon met de Wunschkind Gutswein uit 2018, 2020 en 2021, gevolgd door de Ortswein uit 2018 en 2019. De discussies en vergelijkingen waren levendig en inzichtelijk.

De Ultieme Bevestiging: Lage Weinen

De grootste verrassing kwam echter met de laatste zes wijnen van de proeverij, de zogenaamde ‘Lage Weinen’ van specifieke wijngaarden zoals Winninger Hamm, Winninger Brückstück en Lehmener Lay. Deze wijnen, elk met hun unieke karakter, benadrukten de meesterlijke manier waarop Materne & Schmitt Riesling tot zijn recht laten komen. Hun kwaliteit, mineraliteit en complexiteit kunnen wedijveren met de absolute top van Noord-Bourgogne.

Conclusie: Materne & Schmitt, een Onmiskenbare Topkeuze

Bij Wildeman Wijnen zijn we trots op het herontdekken en promoten van uitzonderlijke wijnmakers zoals Materne & Schmitt. Hun Rieslings, die een perfecte balans van verfijning en complexiteit bieden, zijn een duidelijke bevestiging van hun vakmanschap. Voor liefhebbers van Riesling en kenners van topwijnen, Materne & Schmitt is een naam om te onthouden en te koesteren.

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.