Ontdekking in Markgräflerland: Een Reisverslag Vol Passie en Wijn

Start van een Epische Wijnreis: Onderweg naar Markgräflerland

Welkom bij een van onze meest memorabele reizen, een tocht van bijna 800 kilometer naar het pittoreske zuiden van Baden-Württemberg, het hart van Markgräflerland. Hier, te midden van glooiende heuvels en de echo’s van Italiaanse invloeden, vonden we een stukje paradijs dat perfect past bij onze passie voor wijn.

Onze reis begon vroeg in de ochtend, doorkruisend vijf landen, elk met zijn eigen verhaal en landschap. De eerste stop op onze agenda was een bezoek aan Max Geitlinger, een wijnmaker waar we niet alleen trots op zijn om zijn wijnen te importeren, maar wiens vakmanschap ons keer op keer inspireert.

Eerste Halte: Culinaire Ontspanning en Lokale Verkenning in Kandern

Aangekomen in Kandern, namen we de tijd om even te ontspannen met een verfrissend koud biertje en een klassieke curryworst, genietend van de lokale sfeer en specialiteiten. Dit gaf ons de kans om ons voor te bereiden op het echte werk dat nog voor ons lag.

Plattelandscharme en Wijnbouw in Egerten

In Egerten, een ogenschijnlijk rustig gehucht, werden we begroet door de charme van het plattelandsleven, waar zelfs de meest alledaagse voorwerpen een tweede leven vinden. Hier begonnen we onze ontdekkingsreis met een uitgebreide tour door de wijngaarden van Max. Met 1,5 hectare nieuwe aanplant kregen we een kijkje in de toekomst van deze wijnmakerij, waar elke wijnstok zorgvuldig en met respect voor zijn voorgangers wordt behandeld.

Diepgaande Verkenning: De Visie en Technieken van Max Geitlinger

Max deelde zijn visie met ons, een visie waarin traditionele methoden en innovatieve technieken samenkomen om de complexiteit van moeder natuur te temmen. De verschillen in microklimaten, snoeiwijzen en de impact op de groei van de planten maakten de complexiteit van wijnbouw duidelijk. Zelfs voor ons, met enige kennis van wijnbouw, was dit een fascinerende uiteenzetting die onze oren deed klapperen.

Een Proeverij van Verschillen: De Unieke Sauvignon Blancs van Max

De ware verrassing kwam echter tijdens de wijnproeverij. Drie vaten van dezelfde oogst van sauvignon blanc onthulden verbazingwekkende verschillen – een prachtige demonstratie van hoe diversiteit binnen een enkele wijngaard kan zijn. De vraag of en hoe we deze wijnen zouden blenden, bleef onbeantwoord, een mysterie dat zowel ons als Max blijft verbazen.

Na deze diepgaande ervaring in de wijngaard en kelder, proefden we de reeds gebottelde wijnen. Wij kunnen u verzekeren, de nieuwe selectie witte en rode wijnen van deze kunstenaar zal u niet teleurstellen.

Afsluiting van de Dag: Werk en Wijn in Harmonie

Onze dag eindigde met een fysieke uitdaging: het ophangen van feromonen in de wijngaard, een essentiële taak uitgevoerd met Duitse precisie. Ondanks de vermoeienis, sloten we de dag af met een tevreden gevoel, wetende dat we de volgende dag naar Ziereisen zouden gaan voor nog meer ontdekkingen.

Blijf ons volgen voor het tweede deel van dit avontuur in Markgräflerland, waar we de schoonheid en complexiteit van wijn nog verder zullen verkennen.

whatsapp image 2024 05 04 at 14.27.09 7
whatsapp image 2024 05 04 at 14.27.09 2 1

Bent u 18 jaar of ouder?

Door deze website te betreden gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.